Het logo verklaard

De bedrijfsnaam abc-tje bestaat uit de beginletters van de diensten die we aanbieden; advies, begeleiden, coachen, trainen, juridisch advies en educatie. Onder een abc-tje verstaan we iets dat heel makkelijk is of heel makkelijk gaat.

De ellips om de letters abc-tje is uitgevoerd in de kleuren oranje en blauw. Oranje staat voor het licht, de zon. Deze komt op in de morgen. Dat staat voor het begin van ieders leven. Het moment waarop de ontwikkeling van iedereen begint. Je leert jezelf kennen, je wordt opgevoed en leert stap voor stap de wereld om je heen te begrijpen. Die wereld is vaak ingewikkeld. Om een beter beeld te krijgen van jezelf kun je hulp van mensen met kennis en ervaring goed gebruiken. Het leren duurt een leven lang.

In elke levensfase doen er zich soms situaties voor die lastig zijn. Ook daar kun je hulp bij gebruiken. Deze tijd wordt gesymboliseerd door de ondergaande zon. Prachtige beelden levert dat op en het besef dat het echte genieten zit in het beleven van elk mooi moment. De zonsopgang en de zonsondergang zijn vaak het mooist bij de zee, het water. Daarom ook de kleur blauw. Het water zorgt ervoor dat wij kunnen leven. De combinatie van water en zon zorgt voor groei en ontwikkeling.

Tijdens het leven heb je soms behoefte aan advies, een stukje begeleiding of coaching. Soms moet je veel oefenen om iets te leren wat je verder helpt. Dan is gerichte training en begeleiding belangrijk.

Abc-tje kan je helpen in elke fase van je ontwikkeling.