Teamontwikkeling

In een organisatie wordt veelal samengewerkt in teams. Prettig samenwerken leidt meestal tot de beste uitkomsten. In een team zijn verschillende karakters aanwezig met allerlei talenten. De meervoudigheid van karakters maakt het team wel gevoeliger voor onbegrip en miscommunicaties. Meestal hebben teams voldoende veerkracht om dit zelf op te lossen. Is dit niet het geval, of is er simpelweg een verbetering van samenwerking nodig, dan help ik hierbij graag.

Het traject

Het belangrijkste deel van het traject is het gesprek aangaan om de onderlinge samenwerking te onderzoeken. Dit om de ervaringen van de mensen aan te horen en om te duiden waar de spanningen zitten. Het exacte traject is altijd aan te passen aan de wensen van de opdrachtgever, zolang het doel maar wordt behaald.

De lengte van het traject is afhankelijk van de behoefte. Dit kan inhouden dat een eenmalige sessie voldoende is, maar ook een traject van meerdere momenten. De invulling hiervan wordt in overleg bepaalt op basis van de wensen en noodzakelijkheid.

Wanneer kan je hulp vragen?

  • Bij verstoorde werkrelaties

  • Als een team niet efficiĆ«nt weet te werken

  • Als de talenten binnen een team beter inzichtelijk moeten worden